Terraneo · Summer Eco Music Festival

Sub

terraneo-2

Terraneo · Summer Eco Music Festival

Ovo ljeto u naš region dovodi masu odličnih imena, a SUB  vam skreće pažnju na događaj koji će se desiti u susjednoj Hrvatskoj, tačnije u Šibeniku od 09. do 13. augusta 2011. godine. Ljetni eko muzički festival pod nazivom Terraneo će se odvijati na tri open air stagea (od kojih će dva biti posvećena isključivo live svirkama, a treći će kombinirati DJ i live programe), te dva DJ stagea smještena u tzv. party zoni festivala.  Svakodnevni muzički program uživo će počinjati oko 17h i trajati će do kasnih noćnih sati (ovisno o stageu), dok će muzički program u party zoni trajati do jutra.

Pored muzičkih, festival donosi i hrpu zabavnih sadržaja i radionica, predavanja uvaženih ekoloških stručnjaka, izložbe, te primamljive turističke ponude za izlete.

A sada ono što većinu najviše zanima – line up festivala. Terraneo se potrudio da dovede imena koja su aktualna i zanimljiva, te koja su, ili imala jako zapažena izdanja, ili domirala kritičarskim izborima za najbolje albume objavljene protekle godine.

Na line up listi se nalaze, kako bendovi iz  Hrvatske i regiona, tako i svijeta. Do sada su potvrđeni:

The National (USA)

The Thermals (USA)

Crystal Castles (CAN)

Janelle Monae (USA)

The Fall (UK)

La Roux (UK)

Mogwai (SCT)

The Raveonettes (DK)

Destroyer (CAN)

Frank Turner (UK)

Handsome Furs (CAN)

Wovenhand (USA)

Suuns (CAN)

Dan Deacon (USA)

Oneida (USA)

Antenat (HR)

Dubioza Kolektiv (BiH)

Overflow (HR)

Repetitor (SRB)

Bernays Propaganda (MK)

The Bambi Molesters (HR)

Više o smještaju, lokaciji, načinu kupovanja ulaznica, te rasporedu izvođača na oficijalnoj stranici festivala ili  FB pageu.


Have your say


× three = 21

Top